Oliebollenrecepten.nl - Oliebollen recepten

                    'Oliebollen en appelflappen recepten'

Oliebollen en Oud&Nieuw begint hier
 

Oliebollen Recepten

  
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

  

Recept voor appelflappen

Afhankelijk van hoeveel plakken u snijdt van de appels, zoveelRecept appelflappen
appelflappen zult u krijgen.

 
Ingrediënten:
 
  • 1750 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 goudrenetten of rode boskoop
  • 2 liter melk
  • 120 gram witte basterd suiker
  • zout
  • 90 gram verse gist
  • 6 eieren
  • 6 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze:
 
  • Alle producten moeten op kamertemperatuur zijn.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel door een zeef in grootte emmer (10 liter).
  • Los het gedroogde gist op in beetje lauw warm water, maak een kuiltje in het midden van de meel, gist toevoegen.
  • Maak het melk een beetje lauw warm en giet dit in het midden van meel samen met het suiker, vanille suiker, zout en eieren en roer dit goed door elkaar tot een mooi dikke beslag.
  • Laat het beslag even rijzen op een warme plek. Laat het beslag minimaal een kwartiertje rijzen tot een luchtig beslag.
  • Schil de appels steek de klokhuis eruit en snij de appels in plakken van 1.5 centimeter dik, droog de appels af met keuken papier en bestrooi ze met suiker en kaneel.
  • Haal de appels door het beslag en laat ze in het olie glijden en bak ze goudbruin af, uit laten lekken op keuken papier.

  
Recepten:

30 Oliebollen

40 Oliebollen

45 Oliebollen

Oma's Oliebollen

Bakkers Oliebollen

Trapist Oliebollen

Traditionele Oliebollen

Appelflappen

Zeeuwse Appelflappen

Oma's Appelflappen


Kerstrecepten

Gebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2017 Oliebollen Recepten nl